digisofter® dat installeert een stuk slimmer

Zo werkt een waterontharder

Knap staaltje techniek

In de volksmond wordt water met veel calcium- en magnesiumionen ook wel ‘hard water’ genoemd. Een digisofter waterontharder zorgt ervoor dat de hardheid van het water verminderd wordt door deze ionen uit het water te filteren. Op deze manier ontstaat er zacht water.

In de digisofter waterontharder zitten miljoenen hele kleine harsbolletjes. Deze harsbolletjes zorgen ervoor dat de calcium en magnesium deeltjes blijven plakken wanneer het leidingwater door de waterontharder stroomt.

Als de harsbolletjes geen calcium en magnesium meer kunnen opnemen, moeten ze schoongespoeld worden. Hier komt het zout om de hoek kijken. Het zout vermengt zich met leidingwater en spoelt de harsbolletjes schoon.

Tijdens dit proces wordt de waterontharder afgesloten zodat er geen zout water in de leidingen terecht kan komen. Om er zeker van te zijn dat de waterontharder helemaal vrij is van zout, wordt de waterontharder altijd nagespoeld. Na deze spoeling is de digisofter waterontharder weer klaar voor gebruik.

 

In 5 stappen geïnstalleerd

Stap 1:

Bepaal de juiste locatie voor de waterontharder. Sluit de watertoevoer af en laat al het water uit de leidingen lopen

In 5 stappen geïnstalleerd

Stap 2:

Open de waterleiding en sluit de leidingen aan op de waterontharder

In 5 stappen geïnstalleerd

Stap 3:

Sluit de afvoerslang en de overloopslang los van elkaar aan op een sifon. Vul de zoutbak met ongeveer 10 cm water

 

In 5 stappen geïnstalleerd

Stap 4:

Vul het reservoir met zout. Open de hoofdkraan en controleer het aangesloten leidingwerk

In 5 stappen geïnstalleerd

Stap 5:

Sluit de adapter aan op het stopcontact. Na ongeveer een uur kunt u genieten van alle voordelen van zacht water

Voordelen waterontharder

digisofter zorgt voor een heerlijke smaak
digisofter zorgt voor een zachtere huid
digisofter zorgt voor minder kalkaanslag
digisofter zorgt voor een langere levensduur
digisofter zorgt voor een heerlijke smaak

De mensen die bij ons een digisofter hebben aangeschaft vertellen vaak dat het water lekkerder smaakt dan eerst. Hoewel je smaak iets persoonlijk is kunnen we wel zeggen dat over het algemeen zacht water lekkerder is.
Ook bij koffie en thee merk je duidelijk verschil tussen hard en zacht water. Bij koffie zullen de aroma's zich beter ontwikkelen en dat levert een aangename geur en smaak op. Bij thee zorgt zacht water voor een minder bittere smaak en een heldere kleur.

digisofter zorgt voor een zachtere huid

Mensen met eczeem, psoriasis of en droge huid zijn vaak gevoeliger voor kalk. Wanneer je een digisofter hebt kan je de eerdergenoemde huidklachten verminderen omdat de digisofter ervoor zorgt dat het water kalkvrij wordt. Ook als je geen huidklachten hebt zal tijdens het douchen en wassen de voordelen van zacht water ervaren. Je huid wordt minder snel droog en je hoeft minder shampoo en zeep te gebruiken.

digisofter zorgt voor minder kalkaanslag

Wordt u ook zo moe van het altijd maar moeten verwijderen van kalkaanslag? Dan is digisofter de oplossing. Kalk is de meeste hardnekkige vorm van aanslag. Dat is met een ontharder niet meer aanwezig en je hoeft dus minder en minder hard te poetsen.
Kalk zorgt in jouw apparatuur voor schade. Deze schade wordt aangebracht op verwarmingselementen en verstopt leidingen. Door een waterontharder is dit niet langer van toepassing.
Denk bijvoorbeeld aan een waterkoker, wasmachine, koffiemachine en vaatwasser.

digisofter zorgt voor een langere levensduur

Door het gebruik van kalkvrij water gaat u kalkafzetting in uw huishoudelijke apparaten tegen. Dit voorkomt dat deze apparaten niet optimaal functioneren, meer stroom verbruiken en een kortere levensduur hebben! Door de aanschaf van een waterontharder gaan uw apparaten tot 30% langer mee!Offerte aanvragen bij digisofter


Wil je meer informatie over welke waterontharder bij jou past en/of een prijsopgave? Vul onderstaande gegevens in en er wordt binnen 72 uur contact opgenomen!
 
Postadres

Ohmweg 59
2952 BB Alblasserdam
(078) 890 74 44
info@digisoft-waterontharder.nl

KVK: 24428015

Welk product past bij mij?